Aktualno艣ci

Pyszna lekcja馃崌

0

Uczniowie klasy 2a dowiedzieli si臋 jak przygotowa膰 jogurt naturalny, by by艂 po偶ywnym 艣niadaniem lub s艂odkim deserem. Podczas zaj臋膰 pojawi艂y si臋 tak偶e znane dzieciom dodatki, takie jak: rodzynki, pestki dyni czy s艂onecznika. Dzieci mia艂y mo偶liwo艣膰 pozna膰 i spr贸bowa膰 zdrowsze zamienniki cukru. Skosztowali syropu klonowego i syropu z agawy, a tak偶e bardzo podobnego do cukru – ksylitolu i erytrolu. Dla wielu nowo艣ci膮 by艂o zjedzenie nasion chia, siemienia lnianego lub mielonego lnu. Po degustacji wszystkich nowych produkt贸w uczniowie sami decydowali z czym przygotuj膮 sw贸j jogurt. Dzieci tak rozsmakowa艂y si臋 w zdrowej wersji deseru, 偶e o dok艂adk臋 poprosili wszyscy 馃檪. Fotki – na FB

Natalia Kaszkowiak-Colombo

Mistrzostwa Powiatu w siatk贸wce 鉀癸笍馃ぞ

Poprzedni artyku艂

Rekolekcje na Polnej

Nast臋pny artyku艂